Søg

Viser 21 - 40 af 256 resultater

Forbrug og byggeri

Min kloak - sådan håndterer vi spildevand

På denne side finder du alt du bør vide om hvordan Aarhus Vand håndter spildevand. Vi ser i højere grad spildevand som en ressource, og vi er med til at udvikle fremtidens bæredygtige løsninger indenfor energi- og ressourceudnyttelse. Her kan du også være med til at gøre en forskel.

Besøgstjenesten

Besøgstjenesten

Få et kig ind i vandets verden ved et besøg på vores anlæg - både på udvalgte lokationer eller som online undervisning. Vi tilbyder gratis rundvisninger til alle uddannelsesinstitutioner i Aarhus Kommune.

For leverandører

For leverandører

På denne side finder du vores CVR-numre og EAN, EAN-numre og andre vigtige informationer for for leverandører. Herunder code of conduct, indkøbspolitik, kontaktoplysninger til indkøbsafdelingen, retningslinjer mm.

Kontakt os

Kontakt os

Du er meget velkommen til at kontakte os. Du kan kontakte os på 89 47 10 00. Vores åbningstider er hverdage fra kl. 8:00-15:00. Du kan også skrive til os på e-mail: aarhusvand@aarhusvand.dk Husk at oplyse navn og adresse når du henvender dig til os. Vi vil gerne have både din e-mailadresse og dit telefonnummer, så vi kan vende tilbage med et svar.

Forbrug og byggeri

Mit vand - vandkvalitet, blødgøring og hårdhed

På siden her finder du viden om vandkvalitet, hårdhed, drikkevandskvalitet, blødgøring, vandanalyser og vandprøver, PFAS, pesticidrester, grundvandsbeskyttelse, miljøfremmede stoffer, legionella, bakterier og om vandposter rundt omkring i Aarhus.

Driftsinfo

Driftsinfo - søg på din adresse

Se her på siden om din adresse er berørt af en vandafbrydelse. Du kan tilmelde dig vores beskedservice, og blive orienteret pr SMS om forløbet. Du finder også de væsentligste oplysninger omkring vores ageren og gode råd til dig som grundejer i forbindelse med oversvømmelser mm.

Bæredygtighed og klima

Klimatilpasning og bæredygtige byrum

Byerne vokser – både lokalt og globalt. Det kræver målrettet byplanlægning, hvor vi tilpasser os klimaforandringer, der allerede viser sig i form af hyppigere og voldsommere skybrud. Se hvordan vi i Aarhus Vand arbejder engageret og nytænkende med udfordringerne og ikke mindst mulighederne for at skabe bæredygtige byrum for fremtiden.

Forbrug og byggeri

Dokumentation

Her finder du links til den påkrævede dokumentation i forbindelse med vores projekter.

Om os

Om os

På denne side kan du finde links til vores strategi, organisation, direktion, bestyrelse, kernefortælling, virksomhedsplan mm. Du kan se nogle af vores publikationer og pressemeddelelser.

Job og karriere

Job og karriere

Bæredygtighed og klima

Aarhus ReWater – fremtidens renseanlæg

Aarhus har fart på. Prognoser viser, at vi kan regne med at blive mindst 150.000 flere indbyggere i løbet af de næste 35 år. Det er en vækst, der allerede kan mærkes – også på belastningen af vores eksisterende renseanlæg i Marselisborg, Åby og Viby. De mangler kapacitet og får sværere og sværere ved at følge med. Løsningen er Aarhus ReWater. Et helt nyt rense- og ressourceanlæg, som ikke bare bliver i stand til at håndtere alle aarhusianernes spildevand mindst 50 år ud i fremtiden, men som også kommer til at sætte nye standarder for sikring af et godt havmiljø.

Innovation og partnerskaber

Living Labs

Bæredygtighed og klima

Regnvandsbassiner

Regnvandsbassiner er områder, der opsamler regnvand og sørger for, at områderne nedenfor bassinet er beskyttet mod oversvømmelser til et vist niveau. Derudover kan bassinerne også have til formål at rense regnvandet for stoffer, der er skadelige for miljøet. Når der store skybrud, så kan betydelige mængder af regnvand løbe ned i bassinet i stedet for at overbelaste kloaksystemet.

Bæredygtighed og klima

Energi- & ressourceudnyttelse

Verden har brug for, at vi udnytter vores ressourcer bedre og tænker i mere bæredygtige og effektive energiformer. I Aarhus Vand stopper vores håndtering af spildevand derfor ikke ved opsamling, rensning og returnering. Drevet af innovation og bæredygtige mål ser vi spildevand som en af fremtidens ressourcer til udvikling af ny energi, nye produkter og ny forretning.

Pressemeddelelser

Nyt strategisk samarbejde mellem Investo Capital og Aarhus Vand skalerer nye virksomheder inden for vandområdet

Investo Capital og Aarhus Vand har netop indgået et strategisk samarbejde, der skal sikre vækst af nye, konkurrencedygtige virksomheder, der udspringer af et videnstungt og professionaliseret innovationsmiljø omkring Aarhus Vand.

Pressemeddelelser

Aarhus Vand indgår internationalt partnerskab om reducering af 1 mio. ton CO2 om året

Aarhus Vand har netop indgået et partnerskab med vandselskaberne Melbourne Water fra Australien og Severn Trent fra Storbritannien, der skal accelerere udviklingen af fremtidens bæredygtige spildevandshåndtering. Målet er samlet set at reducere udledningen af CO2 med 1 mio. ton om året.

Pressemeddelelser

Nye er nomineret til stor byplanpris

Den grønne og innovative by Nye nord for Aarhus er skabt i tæt samarbejde mellem Tækker Group, Aarhus Kommune og Aarhus Vand. Projektet og aktørerne bag er blevet nomineret til Byplanprisen 2022 for at vise vejen for fremtidens bæredygtige samfund.

Pressemeddelelser

Lyt til fortælling om vand og sluk tørsten i Festugen

Teater Fluks og lydkunster Niels Gade har skabt en lydfortælling om vand, som Aarhus Vand lancerer i Aarhus Festuge. Man kan høre fortællingen på sin mobil ved fire vandposter, der er placeret ved Tangkrogen, Skanseparken, Mindeparken og på Bispetorv.

Pressemeddelelser

Samarbejde sikrer rent vand i Indien og grøn vækst i Aarhus

Aarhus Kommune og Aarhus Vand samarbejder med den indiske by Udaipur om sikker, sund og bæredygtig håndtering af vand. Nu bliver projektet udvidet til Indiens største delstat Rajasthan med 56 mio. mennesker. Projektet understøtter en bæredygtig udvikling i Indien, der samtidig får øjnene op for danske virksomheders viden, løsninger og teknologier.

Pressemeddelelser

Aarhus Vand styrker grøn omstilling

Aarhus Vand har et mål om at styrke den grønne omstilling og blive energineutral i 2030. Men hvordan skal det ske? Det kan man finde svar på i selskabets årsrapport for 2021, som netop er udkommet.