Klima Bæredygtighed Brabrandsø Hero Aarhusvand

Bæredygtighed og klima

Vand er en af de mest fundamentale kilder til sundhed for mennesker – og for verden omkring os. Vores mål er at sikre kommende generationer de samme forhold. Det er ikke nogen nem opgave i takt med klimaforandringer og flere mennesker på kloden. Men det har aldrig været vigtigere. For os handler det om at tænke klimatilpasning og bæredygtighed ind i alle løsninger og inspirere dig til at være med.

Rehabiliteringsparken

Bæredygtige byrum

I fremtiden vil klimaforandringer betyde, at vi i Aarhusområdet kommer til at opleve mere ekstremt vejr. Derfor arbejder vi sammen med Aarhus Kommune og andre interessenter på at skabe plads til vandet i byerne med afsæt i vores højteknologiske blågrønne løsninger. Ved at håndtere nedbøren på terræn, gør vi vandet til en del af bæredygtige byrum og tilfører lokalområderne merværdi til glæde for mennesker, dyr og natur.
Fns Verdensmål Aarhus

Certificeret i FN's Verdensmål

Bæredygtighed er en del af Aarhus Vands kerneforretning og er dybt forankret i vores virksomhedskultur. Understøttelse af verdensmålene er blevet et krav til vores udvikling af nye produkter og services samt vores virke på den globale scene. Derfor er vi også stolte over at være det første vandselskab i verden, der opnår en certificering i fire af verdensmålene.
Havnebad Udspring Medium

Renere vand i søerne, åen og havn

Bedre rensning af spildevandet og stop for kloakudløb til Aarhus Å har gjort både havn, å og søer til mere rene og attraktive miljøer med masser af liv. Vidste du, at Aarhus er et af de få steder i verden, hvor du kan bade i indre havn?
Rewater Banner

Aarhus ReWater - verdens mest effektive ressourceanlæg

Verdens mest effektive ressourceanlæg og vidensplatform til behandling af spildevand får hjemme i Aarhus. Tæt på byen. Tæt på havet. Tæt på hverdagen vil Aarhus ReWater tage imod vores spildevand og omdanne det til nye materialer, nye produkter og ny energi til de næste 50 år. Mindst.

Aarhus ReWater

Sådan arbejder vi med bæredygtighed

Dreng Vandpost Textvisual

Besøg et anlæg

Få et kig ind i vores verden gennem engagerende rundvisninger og fortællinger om vores bidrag til et bedre vandmiljø. Du kan besøge både vandværker og renseanlæg, hvor du bliver klogere på hele vandets kredsløb. Vi tilbyder desuden undervisningsmateriale til mellemskoletrin.
Boldbane Klimatilpasning Large Aarhusvand

Tilmeld dig vores månedlige nyhedsbrev

Vil du blive klogere på, hvad der sker med vandet i Aarhus, den nyeste vandteknologi, klimatilpasning i ind- og udland, og ikke mindst inspiration, tips og tricks til vandet i din hverdag? Så gør som mere end 15.000 andre og modtag vores månedlige nyhedsbrev.

Historierne er håndplukket for at give dig den bedste oplevelse med både fængende tekster, billeder og video.
Drikkevand

Sådan kan du gøre en forskel

Du kan være med til at passe på vores lokale vandmiljø, værne om det rene drikkevand og reducere dit klimaaftryk.

Gode råd til dit vandforbrug