Forbrugogbyggeri Hero Aarhusvand

Forbrug og byggeri

Hos Aarhus Vand er det en af vores største opgaver, at du som privatperson og erhvervsdrivende altid har adgang til vand. Til den opgave hører også lettilgængelig adgang til informationer, vejledninger og selvbetjeningsværktøjer, du kan have brug for derhjemme i forbindelse med byggeprojekter eller events. Vi har samlet alt, hvad der er værd at vide, inklusive gode praktiske råd til dig.

Flytning

Meld flytning

Er du i gang med at flytte? Klik her og kom ind til flytteformularen.
Der er også link til en guide, hvis noget driller dig.
Vi ønsker dig en god flytning!
Vildmedviljebanner

Sådan beskytter vi grundvandet

For at sikre, at der ikke sker fremtidig forurening, beskytter vi de områder, hvor grundvandet dannes, gennem oprettelse af skov og natur og gennem aftaler om, at der ikke må benyttes sprøjtegift og andre miljøfremmede stoffer. Grundvandsbeskyttelsen laves i et fællesskab med de private vandværker i Aarhus og koster ca. 60 kr. om året for en familie.

Læs mere her

Forbrug og regninger

Vi sender dig normalt tre acontoregninger om året.
Acontobeløbene er beregnet ud fra sidste periodes forbrug. Vi kan ændre acontobeløbet, hvis vi eller du vurderer, at der vil ske en væsentlig ændring i det dit årlige vandforbrug.

En gang om året laver vi en opgørelse på baggrund af de målertal, du indberetter.
Vi udsender opgørelsen sammen med første acontoregning, efter du har indberettet målertallene.

Se regning på MinSide
Hvad koster mit vand?

En person bruger typisk cirka 40 m³ vand om året. En familie på fire personer bruger typisk 140 - 150 m³ vand om året.

Se vores priser her.

Hvad gør jeg, hvis jeg mangler varmt vand?

Hvis du har koldt vand i hanen, men mangler det varme, så skal du kontakte dit lokale varmeværk.

Hvornår skal jeg aflæse vandmåleren?
Du får besked fra os, når det er tid til at aflæse vandmåleren. Vandmåleren skal aflæses en gang om året.
Hvornår skal jeg betale?

De fleste af vores kunder modtager tre regninger om året. De to af regningerne er acontoregninger, og den sidste er en opgørelse for året inklusiv en acontoregning.

Hvordan kan jeg spare på vandet? Se vores spareråd

Bad og toilet

 • Hold øje med om toilettet løber. Et toilet der løber, med uro på overfladen, kan bruge mere end 400 m³ om året, hvilket svarer til cirka 20.000 kr.
 • Skift dit gamle toilet ud med et to-skyls toilet. Det kan mere end halvere dit vandforbrug til toiletskyl. Hvis du ikke ønsker at udskifte dit gamle toilet, findes der i stedet indsatser til gamle toiletter, som kan nedbringe vandforbruget til toiletskyl.
 • Hold øje med om din vandhane drypper. En vandhane der drypper hurtigt, kan bruge mere end 30 m³ om året, hvilket svarer til cirka 1.500 kr.
 • Tag korte brusebade. Tag brusebad i stedet for karbad og begræns længden af dine brusebade. Du kan også lukke for bruseren, når du sæber dig ind.
 • Skift din almindelige bruser ud med en sparebruser.
 • Luk for vandet, når du børster tænder.
 • Anvend et-grebs armaturer. Du opnår hurtigt den ønskede vandtemperatur, og du kan lettere huske indstillingspunktet.
 • Anvend et armatur med såkaldt turboeffekt - især til håndvaske og køkkenvaske. Når du åbner for hanen, kommer der ikke så meget vand ud. Har du derimod brug for at tappe meget vand, løftes grebet, og vandstrømmen bliver ca. fordoblet. Det vil sige, at du sparer i det daglige, men du kan få store mængder vand, hvis det er nødvendigt.
 • Installér perlatorer (luftiblandere) på dine vandhaner.

Køkken

 • Læg en flaske med vand i køleskabet i stedet for at lade vandet løbe til det bliver koldt.
 • Brug en balje når du vasker op i hånden eller skal rense dine grøntsager.
 • Fyld vaske- og opvaskemaskinen helt op inden start.

Have

 • Hvis du vander have, er det mest bæredygtigt at gøre det tidligt om morgenen eller sent om aftenen.
 • Brug opsamlet regnvand til havevanding.
 • Vand kun haven, hvis det er helt nødvendigt.
 • Brug vandkande i stedet for slange.
Banner Drikkervand Yansi 2023

Vil du gøre en forskel i din hverdag?

Der er mange små ting, du kan gøre i din hverdag for at bidrage til sundhed gennem rent vand. Vi har samlet nogle tips og tricks til en mere bæredygtig hverdag.

Sådan kan du gøre en forskel
231003 Ringgaden Peter Gramstrup

Råd til grundejere i forbindelse med vedvarende regn

Vejrudsigten for den kommende tid varsler mere regn. I forvejen er søer, åer, åbne arealer, lavninger osv. fyldt med vand. I Aarhus Vand er vores systemer i form af regnvandsbassiner, kloakledninger, renseanlæg osv. er også ved at blive fyldt godt op. Der står blankt vand mange steder i Aarhus. Og dette vil måske fortsætte hen over de kommende måneder. I Aarhus Vand holder vi naturligvis hele tiden øje med situationen for fortsat at sikre plads til vandet og at alle anlæg kører som de skal.

Mange grundejere oplever, at der er meget vand på grunden og er måske generet af dette. Nogle oplever også at have fået vand i kælderen. Man har som grundejer selv ansvar for at håndtere vandet på egen grund, herunder i kælder. På Bolius’ hjemmeside kan du finde gode råd til at sikre dit hus, og hvordan reglerne er i forhold til forsikringsdækning.
Borgermøde Textvisual

FAQ - Find spørgsmål og svar her

Har du spørgsmål om regninger, hårdhed, din vandmåler, byggeri, hustanke, flytninger eller andet, så bør du kunne finde svar på siden, du finder via linket her.