Sådan melder du flytning

Flytter du?

Skal du flytte i ny bolig, flytter din virksomhed, eller er du tilflytter til Aarhus Kommune, så kan du her finde information omkring, hvordan du melder din flytning korrekt.

Du skal have dine aflæsningstal klar, når du skal melde flytning. Din faktura bliver opgjort som en flytteopgørelse, så snart du er fraflyttet og er baseret på din aflæsning.

Hvordan melder jeg flytning?

Fraflytning:

Du skal melde flytning, når du har aflæst vandmåleren på skiftedagen. Det vil sige den dag, hvor du flytter fra adressen. Det er ikke muligt at melde flytning frem i tiden. 

Tilflytning:

Aflæs vandmåleren på overtagelsesdagen. Du skal først melde flytning til os pr. den dato, hvor du får nøglen. Det er ikke muligt at melde flytning frem i tiden.

Hvis du er lejer:

  • Vær opmærksom på at mange udlejere, herunder boligforeninger, sender alle relevante flytteoplysninger til os ved lejerskifte. Hvis du er i tvivl, om du selv skal melde flytning, kan du kontakte din udlejer.

Hvis du er ejer:

  • Hvis du sælger via en ejendomsmægler, vil mægleren typisk stå for aflæsning af vand og indsende flytteoplysningerne til os. Vær opmærksom på, at det er dit ansvar, at vi modtager aflæsning og flytteoplysninger.
Hvordan tilmelder jeg mig som kunde?

Du skal tilmelde dig som kunde, når du har aflæst vandmåleren på overtagelsesdagen. Du kan først tilmelde dig pr. den dato, hvor du får nøglen. Det er ikke muligt at melde flytning frem i tiden.

Hvis du er lejer:

  • Vær opmærksom på at mange udlejere, herunder boligforeninger, sender alle relevante flytteoplysninger til os ved lejerskifte. Hvis du er i tvivl, om du selv skal melde flytning, kan du kontakte din udlejer.

Hvis du er ejer:

  • Har du købt din ejendom via en ejendomsmægler, vil mægleren typisk stå for aflæsning af vand og indsende flytteoplysningerne til os. Vær opmærksom på, at det er dit ansvar, at vi modtager aflæsning og flytteoplysninger
  • Har du købt ejendommen uden, at der har været en ejendomsmægler involveret, skal du selv tilmelde dig som kunde.
Hvornår skal jeg aflæse vandmåleren?
Du får besked fra os, når det er tid til at aflæse vandmåleren. Vandmåleren skal aflæses en gang om året.
Hvordan aflæser jeg vandmåleren?

Du kan kende vandmåleren på, at den er rund. Aflæs alle tal i tælleværket på måleren og indberet tallene på Min Side eller via vores automatiske telefon.

Vi bruger din aflæsning i forbindelse med dannelsen af opgørelsen samt efterfølgende aconto-regninger. Ud fra din aflæsning kan vi beregne et forventet forbrug for det kommende år. 

Flytning

Meld flytning

Du skal melde flytning, når du har aflæst vandmåleren på skiftedagen. Skiftedagen er den dag, hvor du flytter fra eller til en adresse. Aflæs vandmåleren og notér tallet fra vandmåleren. Gå ind via linket og udfyld afmeldingsblanketten.

Flytter du mellem to boliger, som begge ligger i Aarhus Kommune, så skal du huske både at afmelde dig på din gamle adresse samt tilmelde dig på din nye adresse.
Aarhus Ø

Er du tilflytter til Aarhus Kommune?

Hvis du er tilflytter til Aarhus Kommune, så skal du tilmelde dig som ny kunde hos Aarhus Vand.

Vær dog opmærksom på, at det ikke er muligt at tilmelde dig som kunde, før du er flyttet ind på adressen.
Aarhus

Flytter din virksomhed?

Du skal melde flytning for din virksomhed, når du har aflæst vandmåleren på skiftedagen. Det vil sige den dag, hvor virksomheden enten flytter til eller fra adressen.

Du skal melde flytning for hver vandmåler i din virksomhed.