Publiceret: 16. apr. 2024

Climate Living Lab

Climate Living Lab er et innovationsmiljø, der gør det muligt at demonstrere og udvikle klimatilpasningsløsninger i et fuldskala virkeligt miljø i Aarhus Vands blå/grønne miljøer. Muligheden bidrager til udvikling af nye løsninger på vores klimaudfordringer.

Climate Living Lab vil danne ramme for løsninger på klimatilpasning, som kan afprøves i det små og derefter blive skaleret for så måske at blive en integreret løsning i Aarhus. For Aarhus Vand og samarbejdspartnere omkring dette er målet at bidrage til et afbalanceret vandkredsløb, der danner rammen om et sundt liv for mennesker og biodiversitet i naturen.

Alle blå/grønne områder stilles til rådighed

Vi er åbne for alle typer af projekter. Et projekt kunne fx være et arbejde med nye metoder for at sikre biodiversitet eller forbedre regnvandsbassiner. Elementer, som øger den fysiske aktivitet for de besøgende i blå/grønne områder. På produktsiden kunne det også være sensorer, som måler renseeffektiviteten af grønne løsninger.

I et EU-projekt er Aarhus Vand testpartner og her er forskellige typer af sensorer sat på flere regnvandsbassiner, regnbede og grøfter for at måle PAH og mikroplastik-niveauer og sammenligne målemetoderne.

Det er muligt at afprøve løsninger i større eller mindre skala i vores blå/grønne miljøer Aarhus Kommune.

Klimatilpasning Til Web

Eksperter i klimatilpasning hjælper jer i gang

Vi stiller vores eksperter i klimatilpasning til rådighed i realiseringen af et Living Lab projekt. Skal noget sættes i en given brugskontekst, så stiller vi kommunikation og viden som ligger til grund for etableringen af fx et blå/grønt område eller klimatilpasning til rådighed.

Kontakt os meget gerne, hvis I er interesserede i at høre mere om mulighederne for at udvikle, teste og demonstrere løsninger til klimatilpasning, biodiversitet, blå-grønne løsninger eller tiltag, som øger sundheden for mennesker i den sammenhæng. Vi glæder os til at høre fra jer.


Udvalgte projekter inden for klimatilpasning:

  • Waterun (EU-projekt hvor løsninger til klimatilpasning afprøves) 
  • Vandkant (intelligent klimatilpasning)
  • Dryp (sensor til at måle vandstand)           
Anne Laustsen

Anne Laustsen

Fagchef, klimatilpasning