Søg

Viser 221 - 240 af 262 resultater

Cases

I Nye bruges regnvand til toiletskyl og tøjvask

Lidt nord for Aarhus ligger den bæredygtige by Nye, hvor visionen er at skabe et bedre liv for beboerne, og hvor fællesskabet er i centrum. Aarhus Vand har sammen med en række dygtige samarbejdspartnere fået muligheden for at skabe et nyt renseværk til sekundavand.

Cases

Ny grøn oase til aarhusianerne

Arealerne omkring MarselisborgCentret i Aarhus har fået et nyt og bedre liv. Projektet er verdens første bypark, der både håndterer overskydende regnvand og inviterer borgerne til sundhedsfremmende samvær. Formålet med rehabiliteringsparken er at skabe et nyt, levende byrum i og omkring MarselisborgCentret, der dels imødekommer behovet for en helstøbt klimatilpasningsindsats i området, dels behovet for udendørs rehabiliteringsaktiviteter til centrets brugere.

Cases

Blomstrende vejbede gør Aarhus klar til klimaforandringerne

Flere steder i Aarhus er der etableret særlige vejbede, som forsinker regnvandet og forbereder kloaksystemet på klimaforandringerne. Samtidigt er det blomstrende indslag i bybilledet, som også er med til at øge trafiksikkerheden.

Cases

Grønne områder med klimatilpasning på terræn

Flere steder i Aarhus har vi gennemført store klimatilpasningsprojekter med fokus på blå-grønne løsninger og vand på terræn. Ikke blot for at skabe plads til de større mængder regn, men også samtidig skabe værdi for aarhusianerne med nye grønne, rekreative områder og åndehuller. Du finder eksempler på projekter her.

Cases

Sluseanlæg gør Aarhus klar til mere vand i fremtiden

På grund af klimaforandringerne stiger havniveauet i Aarhus Bugten, og kraftigere storme øger risikoen for højvande. Samtidig lægger hyppigere og kraftigere nedbør yderligere pres på en effektiv afledning af vandet ved udløbet af Aarhus Å.

Cases

Klimatilpasning med regnvandsbassiner

Regnvandsbassiner er en løsning til opsamling og rensning af regnvand, der sørger for at regnvand og spildevand ikke blandes sammen og oversvømmer vores by. Når der kommer skybrud, bliver de store mængder at regnvand ledt til bassinet så kloakkerne ikke bliver overbelastede.

Cases

Aarhus-metoden til klimatilpasning af den eksisterende by

I Danmark oplever vi mere og voldsommere nedbør, hvilket skaber flere og kraftigere oversvømmelser. Derfor arbejder vi i Aarhus med at skabe "tid og plads til vandet". Det gør vi med den tilgang, at klimatilpasning er en fælles opgave, som vi kun kan lykkedes med, hvis alle gør en indsats.

Cases

Klimatilpasning af Klokkerparken

Klokkerparken i Aarhus er blevet klimatilpasset, så den både skaber plads til øgede mængder regn og er til gavn for mennesker og insekter. Her summer der af liv og leg, hvor der samtidig er mulighed for at gå på opdagelse i områdets rige biodiversitet.

Cases

Aarhus' største regnvandskanal

For at klimasikre fremtidens vandsystemer bliver der etableret en ny stor regnvandskanal på 2x4 meter i Viby. Det bliver den største regnvandskanal, vi har i vores spildevandssystem.

Cases

Ny kæmpe pumpestation i Åby sikrer mod oversvømmelser

Klimaforandringerne betyder, at vi i Aarhus oplever hyppigere og kraftigere regnskyl, som belaster kloaksystemet og skaber oversvømmelser. Derfor bliver spildevandssystemerne i Aarhus optimeret som en del af adskillelsen af regn- og spildevand.

Cases

Kreativ løsning på Åby Renseanlæg sparer ressourcer, CO2 og penge

I forbindelse med et renoveringsprojekt skulle 30 år gammelt filtersand udskiftes på Åby Renseanlægs 12 sandfiltre. Morten Bojsen, projektleder i Rensning & Ressourcer, som var projektleder på opgaven i efteråret, fik en idé af Maj Sørensen, personaleleder i Rensning og Ressourcer – nemlig, at sandet godt kunne genbruges.

Cases

Vesterbro Torv forvandles til et nyt grønt område

Vesterbro Torv er nu ved at blive ondammet til et nyt grønt område i bymidten. Torvet vil set stort blive lukket for al gennemkørende trafik og i stedet blive et fredeligt samlingspunkt i midtbyen.

Cases

LAVA - Fælles forskningsprojekt i tilpasningsdygtig byplanlægning

Sammen med Aarhus Kommune og Arkitektskolen Aarhus er vi gået sammen i et nyt forskningsprojekt i tilpasningsdygtig byplanlægning med støtte fra den erhvervsdrivende forening Realdania. Projektet hedder ”LAVA – Landskabet og Vandet, som driver for adaptiv planlægning” og er baseret på tre principper: Forståelse af arbejdet med vandet og landskabet, forståelse og arbejde med stedet for potentialer samt prioritering af indsatser på både kort og lang sigt gennem tilpasningsdygtig planlægning. Projektet løber fra 2024 til 2027.

Cases

Water Technology Alliance (WTA)

Water Technology Alliance (WTA) har til formål at støtte dansk vandindustri i bestræbelserne på at komme ind på det amerikanske marked og at udbrede kendskabet til den danske vandmodel.

Cases

Hasselager Allé - nyt hovedsæde for hele Aarhus Vand

I starten af januar 2023 flyttede Aarhus Vand i et nyt domicil i det sydlige Aarhus – og vi har glædet os meget til en ny hverdag i nye og mere tidssvarende rammer. Domicilet ligger som en del af området "The Spring", som er et kommende innovationsdistrikt til virksomheder og startups, der arbejder med vand og vandteknologi. Bliv klogere på vores nye hus her.

Cases

150 år med rent vand i hanerne

Aarhus Vand fejrer 150 års-jubilæum, og det markerer vi i samarbejde med Aarhus Stadsarkiv og Aarhus Stiftstidende med en lille serie artikler med fokus på vandets rolle i Aarhus fra indvielsen af det første vandværk til dannelsen af Aarhus Vand. Vi kigger også fremad mod nye måder at passe på drikkevandet på. Og så vi ser på fremtidens renseanlæg, Aarhus ReWater, og på vandets betydning for den grønne omstilling og for skabelsen af bæredygtige og attraktive bysamfund i Aarhus.

Cases

Kunstværket ’Catharsis: Surge’ udsmykker nyt domicil

Vandet har fra starten været en stor inspiration i designet af Aarhus Vands nye domicil. Nu bringer Jakob Kudsk Steensen vandet ind i vores nye domicil med et nyt kunstværk. Værket er offentligt tilgængeligt fra januar 2023 og placeres inden for hovedindgangen og er netop officielt blevet indviet.

Cases

DONUT – distribueret overvågning af vandkredsløbet

Cases

AMOK - avanceret måling af overløbskvalitet

Vores renseanlæg kan ikke klare at behandle alt regnvandet, og derfor må en del ledes udenom. Aarhus Vand arbejder allerede i dag med at samstyre kloaksystem og renseanlæg, så mest muligt vand renses bedst muligt. Men når det er nødvendigt at lede vand udenom renseanlæggene, hvordan kan vi så prioritere denne udledning? Og hvor meget ledes egentligt ud på denne måde?

Cases

Projekt Vandkant vil skabe mere intelligent klimatilpasning

Større og større regnmængder udfordrer fremtidens klimatilpasning. Projekt Vandkant vil udvikle nye intelligente metoder til at kunne forudsige og beregne overfladestrømme af regnvand.