Vandkvalitet

På siden her kan du få indblik i dit vands kvalitet og vores arbejde med at sikre kontrol af vandet, så du altid er sikret sundt og rent drikkevand af høj kvalitet.

Drikkevandet fra Aarhus Vand bliver systematisk kontrolleret af et uafhængigt statskontrolleret laboratorium. Årligt udtager vi mere end 1.200 vandprøver på vandværker, ledningsnet og ved forbrugere – og vi foretager dermed langt flere analyser, end loven kræver.

Kontrollen gennemføres efter Miljøministeriets bekendtgørelse om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg. Bekendtgørelsen kan læses her. 

 

Vandkvalitet på din adresse

Følg linket her, hvor kan du slå din adresse op og se vandets hårdhed, samt finde de fleste vandanalyser for de vandværker som leverer vand til dig.

Der er analyser for:

  • Mikrobiologi (vandets indhold af bakterier). Denne analyse foretages 1 gang pr. måned på vores vandværker.
  • Pesticider (bekæmpelsesmidler beregnet til at regulere eller dræbe forskellige levende organismer) Denne analyse foretages 2 gange om året på vandværkerne.
  • Værkkontrol er en udvidet analyse, som omfatter kemi (vandets indhold af stoffer som er naturligt forekommende) og bakteriologi (vandets indhold af bakterier). Denne analyse foretages 1 gang om året på vandværkerne.

 

Beskrivelse af vandanalyser

Hvis du vil vide noget om beskrivelsen af de forskellige analyseparametre, kan du finde oplysninger på Eurofins’ hjemmeside

 

Hårdhed

Læs om hårdheden af vandet her og få svar på spørgsmål om hårdhed.

 

Vandbehandling på vores vandværker

Grundvandet gennemgår en simpel vandbehandling på vandværkerne. Læs om vandbehandling på vores vandværker

 

Grundvandbeskyttelse

Aarhus Vand arbejder kontinuerligt på at beskytte grundvandet igennem såkaldte indsatsplaner. Læs mere om grundvandsbeskyttelse.

 

Certificering i Fødevaresikkerhed

Drikkevand er en fødevare og Aarhus Vand er derfor certificeret i fødevaresikkerhed. Det kan du læse om her.