Publiceret: 14. mar. 2022

Myndighedssamarbejde i Ghana

Vandtabtema

I 2019 indledte vi sammen med Aarhus Kommune et 3-årigt projekt om at skabe forbedringer på vandområdet i den ghanesiske havneby Tema. Dette projekt kan udover at bidrage med en samfundsmæssig gevinst for befolkningen i Ghana, samt andre afrikanske lande, også vise sig at blive en god eksportmulighed for Danmark.

Bedre spildevandshåndtering og mindre vandtab

Projektet i Ghana handler om at udvikle et bedre spildevandssystem til gavn for befolkningen i Tema. Tema er en by i det sydlige Ghana, beliggende på landets atlanterhavskyst øst for hovedstaden Accra. Byen har ligesom mange andre i landet store problemer med håndtering af spildevandet.Den mangelfulde spildevandshåndtering betyder, at en stor del af spildevandet bliver ledt direkte ud i havet. Det resulterer også i, at blandingen af spildevand og regnvand, som flyder over i gaderne ved skybrud, er årsag til koleraudbrud og diarré.

Derudover samarbejder vi også med Ghana Water Company om nedbringelse af vandtabet på drikkevandssystemet og opbygning af en robust organisation, der kan håndtere drift og vedligehold af deres vand- og spildevandsanlæg.