Publiceret: 15. apr. 2021

Vi hjælper med spildevandshåndtering i Ghana

Ghana Vand

Som led i vores internationale samarbejde med Aarhus Kommune engagerer vi os i den ghanesiske havneby Tema, der ligesom andre byer i landet har store problemer med håndtering af spildevandet.

Projektet i Ghana handler om at udvikle et bedre spildevandssystem til gavn for befolkningen i Tema, hvor den mangelfulde spildevandshåndtering betyder, at en stor del af spildevandet bliver ledt direkte ud i havet. Det resulterer også i, at blandingen af spildevand og regnvand, som flyder over i gaderne ved skybrud, er årsag til koleraudbrud og diarré. 

Som en del af at løse dette problem anvender vi mobil-appen GeoNote, som gennem GPS-teknologi gør det muligt at registrere, hvor der er brønde og vandledninger, så vi kan kortlægge spildevandsnettet i Tema. Det gør det nemmere for eksempel at finde en tilstoppet ledning. Appen er udviklet af landinspektørvirksomheden LE34.

Dette projekt kan udover at bidrage med en samfundsmæssig gevinst for befolkningen i Ghana, samt andre afrikanske lande, også vise sig at blive en god eksportmulighed for Danmark.