Tag med på lydrejse, når du slukker tørsten

Lydfortællingscan
Dreng Vandpost Textvisual

Gribende lydforestillinger om vandets betydning for al liv

I Aarhus har vi noget af det sundeste og mest velsmagende vand i verden og ved byens 12 vandposter får du adgang til gratis, frisk vand at slukke tørsten i. Ved vandposterne kan du nu lytte til behagelige toner og den meditative lyd af vand og blive klogere på vandets betydning for liv, klima og Aarhus. Scan QR-koden og kom med på en poetisk rejse hvor Teater Fluks og lydkunstner Niels Gade tager dig med ind i vandets verden.
Lydryteweb

Tag på lydvandring i Aarhus midtby

Du kan høre fortællingerne hver for sig eller lytte til dem, imens du går en af de kortlagte ruter og får fyldt vandflasken undervejs. Ruterne tager 25-30 minutter på gåben og leder dig langs havnefronten, op igennem Aarhus midtby eller forbi skønne havudsigter og grønne arealer i det sydlige Aarhus.
Lydrejse Drikkevand

Intet liv uden vand

Bliv klogere på vandets betydning for liv, sundhed og samfund. I denne lydrejse kan du høre hvordan aarhusianerne tilbage i 1800-tallet hentede vand ved Store Torv, og hvordan forurening af denne vandkilde førte til et dødeligt koleraudbrud.

Find fortællingen om drikkevand på vandposterne ved Bispetorvet, Klostertorvet, Botanisk Have, Skanseparken og Riisskov.
Lydrejse Klima

Plads til regnen

Når himlens sluser åbnes, skal der være plads til regnen. Hør om monsterregn og klimatilpasning og de vandmængder, som Aarhus kan håndtere. Denne lydrejse tager dig med, når regnvandet strømmer over byens overflader og skaber både liv, biodiversitet og oversvømmelser.

Find fortællingen om klima på vandposterne ved Mølleparken, Mindeparken og Banegården.
Lydrejse Spildevand (1)

Fra spildevand til energi

Under vores fødder strømmer hele byens spildevand igennem kloakken. Denne lydrejse dykker ned i transformationen, når spildevandet forvandles til ny energi, gødning og bliver renset, så det på ny kan indgå i vandets kredsløb.

Find fortællingen om spildevand på vandposterne ved Havnepladsen, Tangkrogen, Åparken og Eskelunden.