Publiceret: 03. mar. 2023

Kunstværket ’Catharsis: Surge’ udsmykker nyt domicil

Thumbnail Catharsis Surge
’Catharsis: Surge’ skabt af kunstner Jakob Kudsk Steensen

Vandet har fra starten været en stor inspiration i designet af Aarhus Vands nye domicil. Nu bringer Jakob Kudsk Steensen vandet ind i vores nye domicil med et nyt kunstværk. Værket er offentligt tilgængeligt fra januar 2023 og placeres inden for hovedindgangen og er netop officielt blevet indviet.

Kunstværket ’Catharsis: Surge’ viser gennem 3D-animation og lyd en kunstnerisk refleksion over båndet mellem teknologi og natur.

Værket inviterer beskueren til visuelt at engagere sig med vandet, dets organismer, organiske objekter og miljøet. Dette er med henblik på at skabe forståelse for naturen omkring os, som vådområder, søer og nye vandtiltag, der er en del af vores økosystem.

Vandet har fra starten været en stor inspiration i designet af Aarhus Vands nye domicil. Og det er med stor glæde at kunstneren Jakob Kudsk Steensen bidrager til det nye hovedsæde. Jakob, var i efteråret aktuel med soloudstillingen ”Berl-Berl” på kunstmuseet ARoS, arbejder med såkaldt ”environmental storytelling” igennem bl.a. 3D animation og lyd. 

Kunstværket er tilgængeligt for offentligheden i det nye hovedsæde på Hasselager Allé i Viby J fra januar 2023 og er officielt indviet fredag den 3- marts 2023.

Se udklip fra værker her nedenfor og læs mere om Jakob Kudsk Steensen her.