Publiceret: 14. jun. 2023

Ny kæmpe pumpestation i Åby sikrer mod oversvømmelser

Pumpestation

Klimaforandringerne betyder, at vi i Aarhus oplever hyppigere og kraftigere regnskyl, som belaster kloaksystemet og skaber oversvømmelser. Derfor bliver spildevandssystemerne i Aarhus optimeret som en del af adskillelsen af regn- og spildevand.

Senest er der lavet nyt spildevandssystem i Gl. Åby, så beboerne her også er sikret mod oversvømmelser.

Gl. Åby ligger på det laveste punkt af et aldrende kloaksystem, og beboerne i området er særligt udsat for oversvømmelser og indtrængende vand i deres kældre. Derfor er en ny stor pumpestation blevet monteret i en 6 meter dyb udgravning. Den nye pumpestation skal pumpe spildevandet fra omkring 500 husstande væk fra området med en ydelse på op til 30 liter i sekundet. På den måde bliver spildevandet ledt videre til renseanlægget og holdes væk fra beboernes kældre. Den nye pumpe blev anlagt i februar 2023.

Denne pumpe er et godt eksempel på, hvordan vi gennem partnerskabet, Vandpartner, skaber nye, innovative løsninger på fremtidens problemer.

Vandpartner

Projektet med pumpestationen er udført i samarbejde med vores Vandpartnere, Per Aarsleff A/S og Sulzer Water. Projektet er en del af rammeaftale E7, der omhandler optimering og produktion af pumpestationer.

Se etableringen af pumpen i videoen herunder.

Vil du vide mere om klimatilpasning i Åbyhøj?

Lasse Hansen HR

Lasse Hansen

Har du spørgsmål, der vedrører processen, tidsplan eller løsningen på din grund, kan du her kontakte vores projektchef for Åbyhøj.