Publiceret: 14. maj 2024

Aarhus Vands bestyrelse kåret som landets bedste offentlige bestyrelse

211124 Aarhusvand Radison 25 (1)
Bestyrelsesmedlemmer under bestyrelsesmøde januar 2021.

Der er 4.000 offentlige bestyrelser i Danmark, og Aarhus Vands bestyrelse kan nu kalde sig årets bedste. Det er Forum for Offentlige Bestyrelser, der i dag har uddelt ”Årets Offentlige bestyrelsespris”, og den gik til bestyrelsen i det aarhusianske vandselskab.

Med prisen ønsker Forum for Offentlige Bestyrelser at kaste lys på - og fremme - det gode, værdiskabende arbejde, der leveres af landets mange offentlige bestyrelser. En lang række bestyrelser har været nominerede, og den endelige vinder er udvalgt af et bedømmelsesudvalg bestående af Lars Goldschmidt, fhv. direktør i Dansk Industri, og Laura Vilsbæk, stifter af nyibestyrelsen.dk og bestyrelsesmedlem i en lang række bestyrelser og advisory boards. Begrundelsen for nomineringen og kåringen af Aarhus Vands bestyrelse er:

”Aarhus Vand har ambitioner om at være blandt verdens mest bæredygtige vandselskaber, og bestyrelsen har været en aktiv fortaler for ændringer i den nuværende vandsektorlov for at muliggøre større investeringer i grøn omstilling, grundvandsbeskyttelse og klimatilpasning. Deres engagement i lovarbejdet og deres bidrag til udviklingen af en revideret vandsektorlov viser deres fornyende tilgang og deres vilje til at gå langt for at skabe positive forandringer.

I løbet af de seneste år har Aarhus Vand og bestyrelsen styrket organisationens evne til at udvikle og forretningsmæssigt drage fordel af nye grønne løsninger, og bestyrelsen har spillet en central rolle i strategiudvikling og beslutningstagen. Deres oprettelse af Water Valley Denmark og Living Labs er blot nogle få eksempler på deres pionerånd, velplanlagte bestyrelsesstruktur og tilgang til bestyrelsesledelse og værdiskabelse.

Aarhus Vands innovative tilgang og eksemplariske resultater har gjort dem til en inspirerende model for andre bestyrelser og en værdifuld aktør i vandsektoren.”

Bestyrelsesformand i Aarhus Vand, Flemming Besenbacher, er naturligvis stolt over på sin bestyrelses vegne at modtage prisen. Han sagde i forbindelse med kåringen:

”Tusind tak for prisen, og tak til Forum for Offentlige Bestyrelser for at sætte fokus på det store og vigtige arbejde, som landets offentlige bestyrelser udfører. Det arbejde er ikke noget, man hører så meget om. Jeg er både beæret og stolt over prisen, og jeg vil gerne takke mine bestyrelseskolleger for deres store arbejde.

Vi har i Aarhus Vand en meget divers bestyrelse, bl.a. med flere eksterne medlemmer, og alle arbejder med det formål, at Aarhus Vand skal være blandt de mest innovative og bæredygtige vandselskaber.

Også en stor tak til vores ejer, Aarhus Kommune, som vi i bestyrelsen har et særdeles godt og tillidsfuldt samarbejde med. Det gælder ikke mindst Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard, Magistraten og byrådet.”
- Flemming Besenbacher, bestyrelsesformand Aarhus Vand

Borgmester Jacob Bundsgaard lykønsker Aarhus Vands bestyrelse med prisen:

”Det er en velfortjent hæder af en virksomhed, der ikke alene er meget veldrevet, men som i enhver henseende tager sit ansvar på sig. Hvad enten det lokalt handler om fortsat at sikre Aarhus’ rene drikkevand eller internationalt at engagere sig på vandområdet, hvor behovet er, så er oplevelsen af Aarhus Vand konsekvent både stor beredvillighed og kompetence, som vi har oplevet det i bl.a. Udaipur i Indien, Tshwane i Sydafrika og senest i vores venskabsby Lviv i Ukraine. Det er en fornøjelse at følge.

Et stort tillykke til hele bestyrelsen med Flemming Besenbacher i spidsen og til Aarhus Vand som selskab med tak for et altid godt og konstruktivt samarbejde. Og mindst lige så stort tillykke til alle aarhusianerne for takket være Aarhus Vand kan de hvert eneste øjeblik døgnet rundt glæde sig over rent, klart og velsmagende vand i deres haner.”
- Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus Kommune

Bestyrelsen i Aarhus Vand består af: Flemming Besenbacher (formand), Thure Hastrup (næstformand, medlem af Aarhus Byråd uden for parti (UFP), Jesper Kjeldsen (medlem af Aarhus Byråd for Socialdemokratiet), Jakob Søgaard Clausen (medlem af Aarhus Byråd for Danmarksdemokraterne), Hans Pedersen (forbrugerrepræsentant), Peter Thomsen (forbrugerrepræsentant), Johanne Sønderlund Birn (virksomhedsejer), Hanne Christensen (Board Professional), Bjørn Kaare Jensen (President, European Water Association), Henrik Frier (medarbejderrepræsentant), Dia Kjellerup (medarbejderrepræsentant), Bjørn Rohde (medarbejderrepræsentant) og Flemming B. Møller (medarbejderrepræsentant).

Yderligere information
Kontakt bestyrelsesformand i Aarhus Vand, Flemming Besenbacher, på tlf. tlf. 2338 2204 eller e-mail flemming@besenbacher.dk