Publiceret: 02. mar. 2023

Efter 14 år på posten – topdirektør stopper i Aarhus Vand

Lars Schrøder CEO Aarhus Vand
Lars Schrøder stopper som administrerende direktør i Aarhus Vand med udgangen af oktober 2023.

En vandmand takker af. Efter 43 år i vandets tjeneste – heraf de seneste 14 år som administrerende direktør i Aarhus Vand – går Lars Schrøder på pension med udgangen af oktober, hvor han fylder 67 år. Dermed går jagten ind på en ny administrerende direktør, der skal løfte en tung arv og samtidig stå i spidsen for at udvikle Aarhus Vand til det næste niveau som et internationalt førende vandselskab.

Lars Schrøder har været en meget markant direktør, der med sikker hånd har styret udviklingen i Aarhus Vand, der i 2010 blev udskilt fra Aarhus Kommune og omdannet til et selvstændigt aktieselskab.

Det er en udvikling, der er gået fra at være en traditionel kommunal forvaltning til i dag at være et vandselskab, der er anerkendt både nationalt og internationalt for at være effektivt, innovativt og fremsynet, og som i høj grad bidrager til FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.

Transformationen er resultatet af en visionær forretningsstrategi, som Lars Schrøder har stået i spidsen for. Det ærgrer da også bestyrelsesformand i Aarhus Vand, Flemming Besenbacher, at Lars Schrøder vælger at slipper tøjlerne, når han bliver 67 år til oktober:

”Men jeg har fuld forståelse for, at Lars Schrøder synes, at han har aftjent sin værnepligt, og at tidspunktet er det rigtige til at give stafetten videre. Hans seneste bedrift er, at han fra årsskiftet har samlet alle 230 medarbejdere under samme tag i Aarhus Vands nye, flotte domicil i Viby. Jeg har en kæmpe respekt for den utroligt store, vigtige og markante indsats Lars har ydet i vandets tjeneste. Han har været en særdeles visionær og fremsynet leder, og han kan være meget stolt over, at han efterlader et meget veldrevet vandselskab, som er blandt de mest innovative og bæredygtige i verden. Ikke kun i Aarhus, men også nationalt og internationalt nyder Lars en kæmpe respekt for sin store indsats.”

Det er da også med et vist vemod, at Lars Schrøder takker af:

”Jeg har sammen med fantastiske kolleger, en dygtig bestyrelse og en ambitiøs ejerkommune været med til at skabe et anerkendt vandselskab. Det er jeg stolt af, og det er sket gennem et stærkt fokus på forretningsgørelse, innovation og globalisering og gennem dannelse af partnerskaber med internationalt førende vandvirksomheder. Det har været fantastisk at være med til at gøre en forskel og sætte dagsordenen i et dynamisk og uhøjtideligt miljø, hvor tingene siges, som de er. I alle årene har jeg brændt for jobbet som direktør med alle de udfordringer og muligheder, der ligger i jobbet, og det gør jeg stadig. For jeg holder fuld damp på kedlerne til udgangen af oktober. Men jeg fylder 67, og tiden er derfor inde til at træde tilbage.”

Aarhus Vand går nu i gang med at lede efter en afløser, der kan tage over som administrerende direktør. Stillingen fordrer en ingeniørmæssig eller naturvidenskabelig baggrund med stærke vandfaglige kompetencer, erfaring med topledelse fra en virksomhed med en markant udviklingsdagsorden og ledelse af en kompleks organisation med et diversitetslandskab med mange interessenter.

Stillingen kræver et menneske, der kan agere fagligt fyrtårn, og som kan stå i spidsen for, at strategisk udvikling og organisationens følgeskab går hånd i hånd, så den eksisterende stærke kultur og gode trivsel bevares og udvikles i et samspil med hele organisationen og bestyrelsen. Der kræves derfor stærke faglige, ledelsesmæssige, relationelle, kommunikative kompetencer og særdeles gode samarbejdsevner og politisk tæft.

Der er ansøgningsfrist d. 16. april, og man kan læse mere om stillingen her.

For yderligere oplysninger:

Flemming Besenbacher

Flemming Besenbacher

Bestyrelsesformand Professor i nanoscience og fysik på Aarhus Universitet

+45 2338 2204

flemming@besenbacher.dk