Publiceret: 23. aug. 2022

Lyt til fortælling om vand og sluk tørsten i Festugen

Lydfortælling Vandpost
Man kan høre lydfortællinger ved fire af Aarhus Vands 10 vandposter.

Teater Fluks og lydkunster Niels Gade har skabt en lydfortælling om vand, som Aarhus Vand lancerer i Aarhus Festuge. Man kan høre fortællingen på sin mobil ved fire vandposter, der er placeret ved Tangkrogen, Skanseparken, Mindeparken og på Bispetorv.

Aarhus Vands historie begyndte for 150 år siden ved brønden på Store Torv i Aarhus, hvor byens vandkilde blev forurenet af spildevand, hvilket skabte et dødeligt koleraudbrud. Katastrofen blev anledning til stiftelsen i 1872 af det, der dengang hed Aarhus Vandforsyning.

I anledning af 150 års-jubilæet og for at skabe positiv opmærksomhed på, hvor vigtigt det er, at vi både nu og i fremtiden kan drikke rent vand fra hanen, har Teater Fluks og lydkunstner Niels Gade skabt en lydfortælling om vand, som Aarhus Vand lancerer i Festugen.

Der er tale om et dramaturgisk, poetisk og levende dyk ned i vandets verden, hvor lytteren tages igennem en sanselig rejse, hvor man kan blive klogere på, hvorfor vand er kilden til alt liv. Som et dramaturgisk kneb har vandet i fortællingen fået en stemme, som fortæller om vandets kredsløb og om vandets betydning for mennesker, dyr, planter og natur.

Man kan høre fortællingen på sin mobil ved fire af Aarhus Vands 10 vandposter, der er placeret rundt omkring i byen. De fire vandposter er placeret ved Tangkrogen, Skanseparken, Mindeparken og på Bispetorv – lige der hvor Aarhus Vand opstod tilbage i 1872.

Man kan lytte til den 9 minutter lange fortælling ved én af vandposterne eller gemme den på mobilen og høre den senere. Og så kan man jo samtidig slukke tørsten eller fylde sin vandflaske, inden man bevæger sig ud på sin videre færd i Festugen.

For yderligere information kontakt

Malene Laursen, Aarhus Vand