Publiceret: 04. nov. 2021

Hans Pedersen valgt som forbrugerrepræsentant i Aarhus Vands bestyrelse

Med 54 procent af stemmerne er biolog og miljøjournalist Hans Pedersen valgt som forbrugernes repræsentant i Aarhus Vands bestyrelse.

Hans Pedersen

Sammen med resten af bestyrelsen er det forbrugervalgte medlem med til at realisere Aarhus Vands visioner og understøtte vandselskabets formål om at skabe sundhed gennem rent vand til mennesker og planeten.

Aarhus Vands bestyrelse består af repræsentanter fra erhvervslivet, byrådspolitikere, medarbejderrepræsentanter - og altså en repræsentant for forbrugerne. Og det er en klar afgørelse, der nu har sikret Hans Pedersen pladsen i bestyrelsen i de næste fire år. Med 396 stemmer fik han 54 procent af de afgivne stemmer.

Hans Pedersen er uddannet biolog og har bl.a. arbejdet som miljøjournalist i Danmarks Radio og i miljøorganisationen Vedvarende Energi. Han har i forvejen siddet som forbrugerrepræsentant i Aarhus Vands bestyrelse siden 2020 og er gået til valg med dette budskab:

Jeg brænder for at fortsætte med at sikre rent drikkevand og en bæredygtig håndtering af spildevandet. Jeg vil sætte en ære i at opfange idéer fra borgerne som et aktiv for at skabe verdens bedste vandselskab.
- Hans Pedersen, nyvalgt forbrugerrepræsentant i Aarhus Vands bestyrelse

Om Aarhus Vands bestyrelse

D. 1. november 2021 blev Aarhus Vands bestyrelse kåret som ’best-in-class’ inden for forsyningssektoren. Prisen gives til en bestyrelse, der leverer et ekstraordinært godt og værdiskabende arbejde til inspiration for andre bestyrelser, og som har formået at drive professionelt bestyrelsesarbejde til UG. Bag kåringen stod Dagens Dagsorden, der er et netværk for bestyrelsesforeninger og brancheorganisationer for offentlige bestyrelser.

Bestyrelsen er Aarhus Vands øverste ledelse, og dens medlemmer skal udelukkende virke for Aarhus Vands interesser og formål og er dermed ikke en politisk bestyrelse. Hovedopgaven er at lede Aarhus Vand i den retning, som selskabets ejer, Aarhus Kommune, ønsker – med respekt for selskabets samlede interesser. Det sker ved at formulere strategiske mål og sikre, at selskabet har de ressourcer og den organisation, der skal til for at nå målene.