Publiceret: 18. aug. 2023

Sommerskole gør kursister fra hele verden klogere på det bæredygtige vandkredsløb

Summerschool2023au
Aarhus Vands mobile lækagesøgnings-setup og diverse akustisk udstyr bliver demonstreret af Karl Aage Isaksen. Foto: Water Valley

Kursister fra 11 forskellige lande er blevet klogere på alt fra produktion af drikkevand til rensning af spildevand. Aarhus Universitet afholdt igen i år en sommerskole omkring vores vigtige vand-ressource.

I de første to uger i august afholdt Aarhus Universitet sommerskolen Advanced Water Cycle Management Course.

Omkring 30 kursister fra i alt 11 lande bl.a. Ukraine, Tyskland, Ghana, Kenya, Marokko, Indien, Kina, Colombia, Spanien og Danmark har deltaget i dette kursus omkring den vigtigste ressource som vi har, nemlig vand.

Aarhus Vand har bidraget med flere indlæg og deltagerne fik også en rundvisning på Beder Vandværk og besøg ved en vandboring inkl. en prøvesmagning på grundvandet.

Deltagerne er efter to uger blevet klogere på det bæredygtige vandkredsløb om alt fra produktion og distribution af drikkevand til bortskaffelse og rensning af spildevand.

Vi har undervist i distribution af drikkevand

Fra Aarhus Vands side er der blevet undervist i hele distributionssystemet af drikkevand i forhold til, hvordan man optimerer infrastrukturen og opretter brugerforbindelser mm. En demonstration af, hvordan man finder lækager på vandledninger med mobilt udstyr blev også givet.

VR-briller gav anledning til gode dialoger

I slutningen af kurset havde mange af de deltagende virksomheder en stand hos NIRAS, så kursisterne kunne få en god dialog med hvem de måtte ønske. Vi havde VR-briller, som viste renseanlæg, klimatilpasning mm.  med på standen. Og dette var et stort trækplaster og gav anledning til mange gode dialoger:

Jeg talte med deltagerne om alt fra registrering af ledningssystemer i Ukraine, lækager fra vandledninger i Indien til optimering af spildevandsbehandling i Ghana.
- Niels Cajus Pedersen, senior projektchef, Aarhus Vand

Desuden var flere danske ingeniør- og biologistuderende forbi standen til en snak om de utallige muligheder, der er for spændende og udfordrende arbejde i vandbranchen.


Sommerskolen er arrangeret af Aarhus Universitets center for vandteknologi -WATEC i samarbejde med AVK, GRUNDFOS, Kamstrup, NIRAS, Skanderborg Forsyning, Water Valley Denmark, iGiS og Aarhus Vand A/S