Publiceret: 01. feb. 2022

Landinspektørfirmaet LE34 vinder innovationspris for udvikling af app

LE34 App

Det østjyske partnerskab Vandpartner har kåret appen SmartSurvey™ som det bedste innovationsbidrag over de seneste seks år. Appen er udviklet af landinspektørfirmaet LE34, der blev tildelt prisen på grund af deres vedholdende og modige tilgang til innovationssamarbejde.

Modet til at kaste sig ud i det ukendte, evnen til at omsætte kundens behov til virkelighed og viljen til at disrupte egen forretning til fordel for noget større er blandt begrundelserne for, at landinspektørfirmaet LE34 løb med det østjyske partnerskab Vandpartners innovationspris for udviklingen af appen SmartSurvey™. Landinspektørfirmaet løb med sejren som en af ni virksomheder, der har givet hver sit bud på det bedste innovationsbidrag i regi af Vandpartner 1.0 i perioden 2016-2021.


"LE34 har kastet sig ind i innovationssamarbejdet på fornemste vis. De har været vedholdende og holdt et godt og positivt energiniveau, og når der så har været et gennembrud, har de formået at kommercialisere det, så alle kan bruge det", siger Karsten Lumbye, der er innovationschef i Aarhus vand og medlem af juryen i forbindelse med prisuddelingen, og understreger:

Det smukke er, at LE34 disrupter deres egen forretning. De gør det nemt for andre at lave nogle af de klassiske landinspektørydelser, som de selv plejer at tjene penge på, og de løfter branchen og laver samtidig forretning ud af det. Det er godt set og dejligt fremsynet af dem.
- Karsten Lumbye, innovationschef i Aarhus vand

Fra papkasse til app


Vandpartner 1.0 er et ambitiøst partnerskab mellem de tre østjyske forsyningsselskaber Aarhus Vand, Favrskov Forsyning og Samn Forsyning og deres leverandører. Sammen med forsyningsselskaberne indgår 14 forskellige virksomheder i en seksårig partneringaftale, hvor parterne er forpligtede til at arbejde tæt sammen.

"Alle parter arbejder sammen om løsninger, hvor vi kan gøre det smartere, og hvis alle går til innovationsarbejdet med åbenhed, tillid og ærlighed, kan man løfte niveauet markant. Det er præcis, hvad vi har oplevet på bedste vis i forbindelse med udviklingen af SmartSurvey™", siger Peter Hjortdal, der er afdelingschef for anlægsprojekter hos Aarhus Vand, og uddyber:

SmartSurvey™ opstod på en workshop, hvor jeg snakkede med LE34 om, hvilke udfordringer vi står overfor. En af dem var, at der gik lang tid, fra der blev lavet noget i marken, til data kom hjem og indlæst i vores ledningsregistrering. Sammen lavede vi en prototype af en papkasse, og den tog LE34 med hjem i tænkeboksen. I dag er det en app, der kan optimere arbejdsgange betydeligt.
- Peter Hjortdal, afdelingschef for anlægsprojekter hos Aarhus Vand

Innovation til fordel for forsyninger og entreprenører

Med SmartSurvey™ er det i dag lige så nemt at indsamle data med stor nøjagtighed om en ledning i en åben ledningsgrav, som det er at optage en video med en smartphone. Fordelene for forsyninger og entreprenører er store, fordi de efter ledningsarbejdet selv kan indsamle dokumentationen i marken, dække ledningshullet og reetablere belægningen i en arbejdsgang. Samtidig får de flere oplysninger om ledningen end de få punkter, der opmåles med en traditionel opmåling. 

Det er fantastisk at være med til at udvikle noget, der tilfører vores kunder værdi, og det er fedt at opleve, hvor proaktive og lege-villige både Vandpartner, der har lavet et fremragende setup for innovation, og alle de øvrige parter har været. Hvor vi tidligere forsøgte at optimere vores egen del af et projekt for at få noget til at virke på tværs, tænker vi nu i fællesskab på, hvordan vi arbejder bedst sammen mod et fælles mål.
- Torbjørn Mandahl Pedersen, forretningschef for LE34 Forsyning.
LE34 Vandpartnerpris
Landinspektørfirmaet LE34 har modtaget det østjyske partnerskab Vandpartners innovationspris for udviklingen af appen SmartSurvey. På billedet ses fra venstre mod højre Rasmus Gregersen fra LE34, Kim Baltzer Kallestrup fra Aarhus Vand og Torbjørn Mandahl Pedersen fra LE34. Foto: PR.