Publiceret: 07. jun. 2023

Aarhus Vand vinder pris for den innovative udbudsproces for Aarhus ReWater

I maj modtog Aarhus Vand den såkaldte Lighthouse Award ved konferencen BlueTech Forum, i Edinburgh. Prisen blev givet for den innovative udbudsproces for vores kommende, nye renseanlæg, Aarhus ReWater.

Prisen Lighthouse Awards blev lanceret i 2020 af initiativet The Brave Blue World Foundation med det formål at hædre pionerer og visionære inden for vandsektoren. Det gælder virksomheder og forsyningsselskaber, der bl.a. udmærker sig ved at reducere deres klimavirkning, som arbejder med cirkulær økonomi i deres praksis, og som tør sætte sig ambitiøse mål for deres præstationer. Det vurderede bedømmelseskomitéen, at vi lever op til i Aarhus Vand, med vores udbudsproces for det kommende renseanlæg, der skal stå klar i 2030.

Lighthouseaward2023
Projektchef, Per Overgaard Pedersen, modtog prisen på vegne af Aarhus Vand

Aarhus ReWater er det kommende rense- og ressourceanlæg, som ikke bare bliver i stand til at håndtere alle aarhusianernes spildevand mindst 50 år ud i fremtiden, men som også kommer til at sætte nye standarder for sikring af et godt havmiljø.

Anlægget bliver verdens mest ressourceeffektive renseanlæg, der kommer til at udnytte ressourcerne i spildevandet i en hidtil uset grad og omdanne det til nye materialer, produkter og energiformer. Projektet befinder sig nu i den anden fase, hvor det foreløbige design udvikles med fokus på at etablere et ressourceanlæg, der kan tilpasse sig og udvikle sig over tid.

Læs mere om Aarhus ReWater