Find en vandpost - og sluk tørsten i sundt og rent drikkevand

Vandpost Skanseparken Banner

12 vandposter centralt i Aarhus

Aarhus har noget af det sundeste og mest velsmagende vand i verden. Aarhus Vand har i samarbejde med Aarhus Kommune opsat 12 vandposter rundt omkring i bybilledet. Her får du adgang til gratis, frisk vand at slukke tørsten i. Desuden kan du lytte til en levende fortælling om vandets betydning for dig og for Aarhus.

Dreng Vandpost Textvisual

Tag med på lydrejse, når du slukker tørsten

Tænker du nogensinde over hvor stor en rolle vand spiller i vores liv? Nu kan du lytte til dramatiske historier om vandet i Aarhus imens du slukker tørsten i rent drikkevand ved udvalgte vandposter i byen.
Lytte Lydfortælling Vandpost

Kom med tilbage da det startede i 1872

Lydfortællingen tager dig med tilbage i Aarhus Vands historie, som startede ved brønden på Store Torv i Aarhus. Byens vandkilde blev forurenet af spildevand, som skabte et dødeligt koleraudbrud. Katastrofen blev anledning til stiftelsen af Aarhus Vandforsyning i 1872, som banede vejen for at fremtidssikre muligheden for det sunde liv.

150 år senere i 2022, arbejder Aarhus Vand stadig med at skabe sundhed gennem rent vand – til mennesker og planeten.
Lydfortælling QR Vandpost

Scan QR koden og få et vandbad

I anledning af jubilæet vil vi gerne invitere dig med på en lydrejse ind i vandets verden. Scan QR-koden ved vandposten i Skanseparken, Tangkrogen, Mindeparken, Bispetorvet, Botanisk Have eller Åparken og bliv klogere på vandets betydning for liv, samfund og Aarhus’ historie.

Lydfortællingen er skabt af Teater Fluks og Niels Gade i samarbejde med Aarhus Vand.