Publiceret: 08. feb. 2024

Job som projektleder hos Aarhus Vand åbnede døren for udstationering i Madrid

Laura Web
Laura Bailon, projektleder, Aarhus Vand Foto: Lene Halgaard

I jobbet som projektleder hos Aarhus Vand optimerer og udvikler Laura Bailon processer på renseanlæggene sammen med faglige kollegaer. I to år har hun været udstationeret på ambassaden i Madrid og fik orlov fra sit job – en mulighed som flere medarbejdere gør brug af.

Mulighed for at arbejde med varierende projekter, faglig sparring og internationalt samarbejde driver Laura i hendes job som projektleder hos Aarhus Vand.

Følger projekter til dørs

Ifølge Laura sætter Aarhus Vand spændende projekter i søen og selvom arbejde med processerne på et renseanlæg kan lyde kedeligt, så er det bestemt ikke tilfældet for Laura. Hun har været ansat ved Aarhus Vand siden 2015.

Jeg elsker mit arbejde, det er super fedt at dykke ned i teknologier fra bunden, følge et projekt til dørs og se det virke i praksis.
- Laura Bailon, projektleder, Aarhus Vand

Efter det faglige kommer Laura hurtigt til den konklusion, at også kollegaerne gør en stor forskel. Hun har tidligere arbejdet mere alene, men hun har en oplevelse af altid at have backup.

”Jeg har spændende kollegaer som er fagligt dygtige – og vi er altid flere om et projekt, så jeg føler mig aldrig helt alene med noget,” siger Laura Bailon.

Hun er født og opvokset i Nordspanien og uddannet som kemiingeniør med speciale i bioteknologi. Hun flyttede til Danmark i 2009 pga. en kæreste. Hun har tidligere arbejdet med biomasse og bioenergi bl.a. på Teknologisk Institut.

Udstationeret i Madrid i 2 år

Det spanske ophav kom Laura til gode, da hun i 2021 blev udstationeret på den danske ambassade i Madrid. Udenrigsministeriet har en dansk vandsatsning – Water Technology Advisory i Europa. Og Lauras opgave blev for dem at formidle viden om en bæredygtig vandcyklus og dansk vandteknologi hos forsyninger i Europa. Flere medarbejdere fra Aarhus Vand har været udstationeret på den måde til Europa og USA.

Aarhus Vand gav mig orlov, så på den måde var det trygt at sige ja til en udstationering, som har været utrolig spændende.
- Laura Bailon, projektleder, Aarhus Vand

Hun fortsætter med at forklare, at hun har fået et stort netværk pga. udstationeringen, hvor hun besøgte mange forsyninger, idet hendes ansvar bl.a. var at udbrede viden om spildevandsrensning,  energioptimering og ressourceindvinding i Spanien, Portugal, Polen, Italien og Tyskland.

Har udvidet sit netværk pga. udstationering

Derudover har hun også fået ny viden om især genanvendelse af vand, som der bliver arbejdet en del med i Sydeuropa. Men især netværket er noget som Laura kan bruge fremover, hvis der fx skal findes partnere til et projekt.

Mand og to børn fulgte med under udstationeringen og for dem har det også været en stor oplevelse. Men at være hjemme igen i Danmark er ifølge Laura også rart. Privat bor Laura i en økolandsby på Mols i et hus, som hendes mand selv har bygget. Derfor er det meget vigtig for hende at arbejde et sted, som har bæredygtighed og miljø højt på agendaen.

CV
Udannet kemiingeniør indenfor bioteknologi 2009: Freelance konsulent vedr. bioenergi 2013: Projektleder inden for biomasse og biogas – Teknologisk Institut 2015: Projektleder inden for spildevand – Aarhus Vand 2021: Specialkonsulent inden for vand hos Udenrigsministeriet i Madrid og WTA 2023: Projektleder Aarhus Vand
Fun facts
Laura Bailon er født i Nordspanien, men bor i dag på Friland, en økolandsby på Mols. Her bor hun i et træhus, som også er bygget med ler og ålegræs som isolering. Hun har bygget huset med sin mand og de bor der med deres to børn.