Publiceret: 05. apr. 2024

Folk er afhængige af dit arbejde som operatør i vandforsyningen

Katrine
Katrine Hansen ved drikkevandsfontæne. Foto: Lene Halgaard

Et job som vandforsyningsoperatør oplever Katrine Hansen som meningsfyldt. Arbejdet med at sikre adgangen til vand er nødvendigt og noget som folk er afhængige af. Og det motiverer hende til at fordybe sig i jobbet og lære mere.

Det meningsfyldte er for Katrine Hansen noget af det vigtigste i hendes job hos Aarhus Vand. Arbejdet som operatør i vandforsyningen indebærer opgaver, som er strengt nødvendige for at levere rent vand.

Siden 2023 har Katrine arbejdet hos Aarhus Vand. Her vedligeholder hun distributionsbrønde til drikkevand og sørger for, at byens drikkevandsfontæner fungerer, som de skal. Desuden finder hun lækager på vandledninger og reparerer et eventuelt læk.

Jeg kan virkelig se en mening med mit job. Og en mening med at lære metoderne for at vedligeholde vandsystemet. Og så får jeg lov til at nørde og dykke ned i tingene.
- Katrine Hansen, Vandforsyningsoperatør, Aarhus Vand

Især det at finde frem til lækager på vandledninger via it-overvågningssystemer og derefter lækagesøgning på stedet er motiverende. Katrine har bl.a. bidraget til at finde en større lækage på en vandledning ved havnen, som betød, at et vandtab på 20 m3 vand i timen blev stoppet.

Finder og reparerer brud på vandledninger

Hun forklarer også, at der ligger noget motiverende i at folk rent faktisk er afhængige af dit arbejde. Så Katrine og hendes kollegaer er nødt til at fortsætte indtil fx et brud er fundet og repareret.

Udover dagligt vedligehold er Katrine også en del af en vagtordning, så hver 5. uge står hun klar til at køre ud døgnet rundt for at reparere brud på vandledninger sammen med en kollega.

Mit job er fantastisk, der sker noget nyt hver dag, og hvis jeg ringer efter hjælp, så smider mine kollegaer, hvad de har i hænderne for at hjælpe mig.
- Katrine Hansen, Vandforsyningsoperatør, Aarhus Vand

Autisme bruges positivt

Ifølge Katrine er hun stadig ved at lære, men hun oplever kun hjælpsomhed især fra hendes makker Frank Hother Pedersen, som har været ansat hos Aarhus Vand i 37 år. Derudover er Katrine autist, men det ser ingen som et benspænd. Det, at hun stiller ”sygt mange spørgsmål” som hun selv udtrykker det, ser kollagerne kun som en fordel. Katrine oplever desuden at kunne bruge sin autisme positivt, fordi det kræver systematik at vedligeholde infrastruktur.

Ingen udfordring at være kvinde i gult

Til spørgsmålet om, hvorvidt Katrine vil anbefale andre unge at gå ind i vandbranchen, lyder svaret – helt sikkert, det er fantastisk. Og hun oplever det heller ikke som nogen udfordring at være kvinde i gult arbejdstøj.

”Vi respekterer hinanden. Og der er et stort sammenhold, så jeg oplever ingen udfordringer ved at være kvinde. Jeg har en kvindelig leder og fordi vi blander os meget med hinanden, taler jeg tit med kvinder, når jeg er på kontoret” siger Katrine Hansen.

Hun er endda så entusiastisk omkring sit arbejde, at hun også deler videoer på Instagram under profilen Katrine og Vandet.

CV

CV
2022: EUX-student (anlægsstruktør) 2022: Rørlægger hos Arkil 2023: Vandforsyningsoperatør hos Aarhus Vand
Fun facts
På Instagram deler Katrine videoer om arbejdet med vand. Ifølge Katrine, er der mange, som ikke ved, hvad der foregår under jorden og hvad de gule tosser løber rundt og laver. Med 30.000 visninger pr. video bliver der lavet om på dette. Følg hende -> Katrine.og.vandet Katrine er desuden en del af Boss Ladies, som er et ambassadørkorps for kvindelige håndværkere.