Bykampagner

Vil du være med til at sikre rent vand i fremtiden - gør din have sprøjtefri.

I Danmark har vi noget, vi kan være meget stolte af. Vi har masser af billigt og dejligt, rent drikkevand. Og det skal vi blive ved med at have. Der er brug for en fælles beslutning - gør haven sprøjtefri.

Vis din støtte til rent grundvand på www.facebook.dk/sprojtefri

Du kan også melde din have til som 'giftfri have' på denne side. Siden er oprettet af Landsforeningen for Praktisk Økologi. 

VPU gennemfører oplysningskampagner mod brug af sprøjtegifte i haverne i byområdere i Aarhus Kommune. Områderne er prioriteret efter Aarhus Kommunes indsatsplaner.

Kampagne i Tranbjerg 2017

Bykampagnen i Tranbjerg blev markeret med et åbent hus på vandværket. 

I løbet af kampagneperioden var der sat skilte op ved indfaldsvejene med "Sprøjtefri by" for at markere at vi bor overpå vores drikkevand, og at vi alle sammen kan passe på grundvandet ved ikke at bruge sprøjtegifte i haverne. Der blev demonstreret flere miljøvenlige metoder til fjernelse af krudt som blev taget godt imod af de fremmødte på dagen.

Tranbjerg Tidende bragte en fin artikel om kampagnen, læs den her på side 2 og side 30.

I artiklen på side 10 kan du også læse om indsatsplanerne for områet.

Kampagne i Stavtrup 2016

I perioden marts til juni 2016 gennemførte VPU en oplysningskampagne i Stavtrupområdet. Herunder kan du se aktiviteterne for kampagnen.

Vandets Dag den 22. marts var startskuddet på kampagnen. I weekenden op til Vandets Dag blev der uddelt en folder til samtlige husstande i Stravtrup-området, og sat sat skilte op ved de tre indfaldsveje med teksten "sprøjtefri by".

Se den husstandsomdelte folder her.

I anledning af Vandets Dag var der åbent hus på Stavtrupværket

  • Sjov for børn og voksne. Prøv bl.a. at lege vandforsyning for en dag på vandbanen.
  • Økologiens Have fra Odder kommer og viser, hvordan du gør din have sprøjtegift-fri.
  • Rundvisninger hver halve time med smagsprøve fra en boring.

Havevandring i Stavtrup med gartner

I samarbejde med en gartner fra Økologiens Have i Odder afholdt vi havevandring. Deltagerne fik tip og tricks til hvordan de kunne gøre deres have miljøvenlig.

Foredrag om vandet i Stavtrup

“Hold på vandet” var temaet for aftenens spændende foredrag, hvor du kan høre om vandets kredsløb, menneskets påvirkning af naturen, og hvilken betydningsfuld rolle engsøen nær dig har på kredsløbet.