Coronaopsporing i spildevandet

I Aarhus Vand er vi nu sammen med Statens Seruminstitut gået i gang med at lave målinger for corona på vores renseanlæg i Egå og ved Marselisborg. Projektet er testet som pilotforsøg i juli måned og målingerne forsætter nu som en fast implementering i et nationalt overvågningsprogram.

 

Der foretages spildevandsovervågning for COVID-19 på dit lokale renseanlæg. Det betyder, at der dagligt tages prøver af spildevandet
for at følge med i smitteudviklingen i lokalområdet. Spildevandsovervågningen ændrer intet ved din normale hverdag.

Spildevandet, der skal overvåges, kan stamme fra flere tusinde husstande, og det er ikke muligt at identificere enkelte personer, der evt. måtte være smittet. Spildevandsovervågningen kan således kun følge den generelle udbredelse af smitte i området.


Aarhus Vand får dækket de udgifter, vi har i forbindelse med overvågningen, af staten. Du som vandforbruger betaler således ikke for indsatsen over dine takster.


Overvågningen af spildevandet i dit lokalområde påvirker ikke de gældende anbefalinger om persontest og krav om coronapas. Du opfordres også stadig til at følge myndighedernes øvrige anbefalinger om smitteforebyggelse. Læs mere på coronasmitte.dk.


Du kan læse mere om projektet og se smitteudviklingen i dit lokalområde på covid19.ssi.dk.