Nu tændes lysinstallation på vandtårnet i Bispehaven - 17.10.2017

Fredag den 20. oktober kl. 19.00 sætter vi sammen med Aarhus Kommune strøm til en kæmpe lysinstallation på det 32 meter høje vandtårn i Bispehaven ved Åby Ringvej. Dermed bliver vandtårnet et markant vartegn for Aarhus, der kan ses på 10 kilometers afstand. Alle er velkomne til indvielsen, og de første 100 får mulighed for at komme op i vandtårnet, der rager 108 meter op over havets overflade.

Det er Aarhus Vand og Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, der står bag projektet, som bliver en del af ”Lys på Aarhus”. Det er et projekt, der handler om at bruge lys til at skabe attraktive byrum, gader og pladser, der kan forme og understøtte byens liv nu og i fremtiden. Det er det aarhusianske lysfirma Moto Muto, som har udviklet lysinstallationen.

Vandtårnet, der ligger ud til Åby Ringvej – i ”baghaven” til boligområdet Bispehaven, er i forvejen kendt af de fleste aarhusianere for sin karakteristiske paddehatteform. Med lysinstallationen bliver den nederste del oplyst af en vandeffekt, der understreger vandtårnets funktion. Den øverste del, der kan ses på 10 kilometers afstand, bliver markeret med en linje af lys. Lyset skal symbolisere horisonten, der langsomt skifter farve i takt med, at solen går ned og står op. Lyset og farverne vil skifte sammen med solnedgangen og årstiderne og på den måde understrege det naturlige lys på himlen.

Boligorganisationen Østjysk Bolig er også med i vandtårnsprojektet. Østjysk Bolig arbejder for at skabe et mere trygt Bispehaven, og projektet skal være med til at symbolisere denne udvikling. Beboerne i Bispehaven er derfor inviteret med til indvielsen af lysinstallationen og ”tyvstarter” med en fest, hvor områdets børn går i procession med lys-balloner op til vandtårnet.

Tid og sted

Den officielle indvielse af lysinstallationen finder sted fredag den 20. oktober kl. 19.00 ved vandtårnet på Bispehavevej 22, 8210 Aarhus V.

For yderligere information

Projektleder og idémand bag projektet Lars Schindhelm, Aarhus Vand, tlf. 2920 9132, mail las@aarhusvand.dk
Projektleder og arkitekt Cecilie Have Hørlyck, Lys på Aarhus - Teknik og Miljø, Aarhus Kommune tlf. 4185 9898, mail cecho@aarhus.dk
Se mere om projektet og ”Lys på Aarhus”: www.aarhus.dk/lyspåaarhus