Beskyt drikkevandet - gør din have sprøjtefri - 31.03.2015

Som haveejer kan du fejre Vandets Dag ved at droppe sprøjtegiften. Aarhus Vand viser på Facebook, hvordan du kan fjerne ukrudt og skadedyr på andre måder.

Vi har masser af billigt og dejligt, rent drikkevand i vores vandhaner. Sådan skal det blive ved med at være. Det kan du og dine naboer være med til at sikre, hvis I dropper sprøjtegiften og i stedet bruger et hakkejern eller en ukrudtsbrænder, når I skal fjerne ukrudt.

Det er hovedbudskabet til aarhusianerne på Vandets Dag på søndag den 22. marts, hvor vandværker over hele landet sætter fokus på vores drikkevand.

I en husstandsomdelt pjece kan du læse, hvordan sprøjtegifte i haven kan risikere at trænge ned i grund-vandet. Både ukrudt og skadedyr kan nemt fjernes på andre måder, hvor du ikke risikerer at sprøjtegift siver ned i grundvandet.

En række videoer på Facebook-kampagnesiden viser konkret, hvordan du skal gøre, hvis du gerne vil holde din have giftfri. Se på www.facebook.dk/sprojtefri

”Vi vil gerne fortælle haveejerne i Aarhus, at de bor oven på det grundvand, som måske en dag ender som drikkevand i vandhanen", siger Lars Schrøder, der er adm. direktør hos Aarhus Vand.

"Flere af vores drikkevandsboringer ligger i byområderne. Derfor skal vi sammen med haveejerne gøre en indsats for at beskytte grundvandet mod forurening. Her vil det være en stor hjælp, hvis vi dropper sprøjtegiften i haverne".

Et af de gode råd til haveejerne er, at de skal sørge for at holde ukrudtet nede, før det får for godt fat. Og det er nemt at fjerne ukrudt lige når det har regnet, hvor jorden er fugtig.

Den husstandsomdelte pjece er lavet i samarbejde med de øvrige vandværker i Aarhus, Danmarks Naturfredningsforening, Danva, vandværkerne i Skanderborg m.fl.

Videoerne på Facebook viser, hvordan du uden brug af sprøjtegifte kan fjerne:

  • Ukrudt mellem fliserne
  • Alger på fliserne
  • Myrer i dit hus
  • Mælkebøtter
  • Lus på dine planter
  • Dræbersnegle i din have

Yderligere information hos Kristian Brunmark, Kommunikationskonsulent hos Aarhus Vand, tlf.: 89 47 10 29, e-mail:kkb@aarhusvand.dk