Aarhus Vand fejrer Vandets Dag - 18.03.2016

Aarhus Vand deltager i et ekspertpanel på vandtopmødet den 22. marts i Det Hvide Hus i Washington. Vandtopmødet er en del af Vandets Dag, som er en verdensomspændende markering af vand som en livsvigtig ressource. Aarhus Vand sætter samtidigt fokus på grundvandsbeskyttelse i Aarhus med et åbent hus-arrangement på Stavtrupværket og en kampagne mod sprøjtegift i haver.

På vandtopmødet i Det Hvide Hus deltager Claus Homann fra Aarhus Vand i et ekspertpanel, der skal være med til at finde svar på, hvordan man i fremtiden kan sikre en bæredygtig vandforsyning. Claus Homann er chef for produktionsafdelingen i Aarhus Vand og har stor erfaring inden for vandproduktion, spildevandsrensning og innovation. Han er desuden med i bestyrelsen for The Water Environment Federation (WEF). Topmødet bliver livestreamed på www.whitehouse.gov/live.

Lokalt markerer Aarhus Vand Vandets Dag den 22. marts med åbent hus fra klokken 12.00 – 17.30 på vandværket i Stavtrup, Bispevej 36. Programmet er:

Sjov for børn og voksne. Prøv bl.a. at lege vandforsyning for en dag på vandbanen.
Økologiens Have fra Odder kommer og viser, hvordan man gør sin have sprøjtegift-fri.
Rundvisninger på vandværket hver halve time

Aarhus Vand serverer kaffe og te, kage, en pølse med brød fra pølsevognen – og naturligvis vand fra vandværket.

Åbent hus-arrangementet er en del af en kampagne fra vandværkerne i Aarhus om beskyttelse af grundvandet mod forurening. Som en del af kampagnen får alle husstande i Stavtrup-området en folder, der fortæller om, hvordan man kan gøre sin have giftfri. Derudover har Aarhus Vand lavet en række videoer på kampagnesiden www.facebook.dk/sprojtefri, der viser, hvordan man fjerner ukrudt og skadedyr uden brug af gift.

"Vi vil gerne fortælle haveejerne i Aarhus, at de bor oven på det grundvand, som en dag ender som drikkevand i vandhanen. Flere af vores drikkevandsboringer ligger i byområderne. Derfor skal vi sammen med haveejerne gøre en indsats for at beskytte grundvandet mod forurening. Her vil det være en stor hjælp, hvis alle dropper sprøjtegiften i haverne," siger Lars Schrøder, der er adm. direktør i Aarhus Vand.

Yderligere information hos Kristian Brunmark, kommunikationskonsulent hos Aarhus Vand, tlf.: 89 47 10 29, e-mail:kkb@aarhusvand.dk