På jagt efter sjælden guldsmed - 14. juni 2017

Børn og voksne var i går på jagt efter en sjælden guldsmed, som lever i søen i Vorrevangsparken i det nordlige Aarhus. Nogle eksemplarer af arten ”gulvinget hedelibel” skulle på grund af et klimatilpasningsprojekt i parken flyttes til en nærliggende sø.

I søen i Vorrevangsparken lever den gulvingede hedelibel, som er en sjælden guldsmedart – især i by-områder. Som led i Aarhus Vands klimatilpasningsprojekt i Vorrevangs-området kommer vi til at forstyrre dyrelivet i søen, og for at sikre, at guldsmeden ikke forsvinder, skulle nogle eksemplarer af arten flyttes. 

Bevæbnet med fangstnet kastede de fremmødte børn og voksne sig ved et arrangement i parken den 13. juni ud i jagten på nogle eksemplarer af den gulvingede hedelibel. Planen var, at de efterfølgende skulle flyttes til en ny sø på Trianglen, som er det grønne område ved Bethesdavej og Gustav Holms Vej – tæt på Vorrevangsparken.

Desværre lykkedes det ikke i denne omgang at indfange den sjældne guldsmed. Til gengæld fik børnene en lang række andre dyr i nettet: myggelarver, bugsvømmere, haletudser, vandkalve og vandnymfer. Da disse dyr også er vigtige for økosystemet, blev de flyttet til Trianglen, og klimaprojektet i Vorrevangparken fortsætter som planlagt.

Ifølge naturhistoriker Lars Brøndum fra Naturhistorisk Museum, som stod for jagten, vil den guldvingede hedelibel forhåbentligt selv finde vej til den nye sø.

TV2 Østjylland dækkede arrangementet. Se indslaget.