Adm. direktør i Aarhus Vand, Lars Schrøder, modtager Erhverv Aarhus' særpris for arbejdet med FN's verdensmål - 3. oktober 2018

I motivationen for prisen sagde professor Flemming Besenbacher: "Lars Schrøder og Aarhus Vand har skabt en virksomhed og arbejdsplads, der sætter barren højt – ikke blot med gode vandløsninger her i Aarhus. Aarhus Vands visionære måde at arbejde med faget på vækker genklang over hele verden.

Som ringe i vandet skaber Aarhus Vand nye projekter, der både kan implementeres herhjemme, men også bidrager til udfordringer i 3. verdenslande. Herved hjælper Aarhus Vand med en af verdens helt store udfordringer, der blandt andet er konkretiseret i FN's Verdensmål nr. 6 – Rent Vand og Sanitet. Blandt andet har Aarhus Vand med deres innovative tilgang skabt helt særlige vandløsninger omkring spildevand.

Aarhus Vand har ikke kun implementeret Verdensmål nr. 6 ind i virksomheden, men arbejder med alle 17 som en integreret del af virksomheden. Ved at udfordre sig selv, som virksomhed, med at ville integrere alle 17 verdensmål går Aarhus Vand forrest som et eksempel for mange andre. Derfor er det også helt på sin plads, at Lars Schrøder og hele Aarhus Vand skal anerkendes."

Det var en tydeligt overrasket og stolt Lars Schrøder, som modtog særprisen.: 

”Jeg er bevæget og stolt på Aarhus Vands vegne. Jeg kan bare sige, at det er fedt at arbejde med vand, og vi får lov til at arbejde med det i alle mulige former. Vi har sindssygt dygtige medarbejdere, der brænder for det, og en chefkreds og bestyrelse, som bakker op, og det gør det meget nemmere at få tingene til at lykkes – så stor tak til alle i Aarhus Vand og til Erhverv Aarhus for anerkendelsen!”

Særprisen til Lars Schrøder, i midten, blev overrakt af byrådsmedlem Camilla Fabricius (t.v.). Til højre næstformand i bestyrelsen for Erhverv Aarhus, Mona Juul.

Særprisen blev givet ved arrangementet "Erhverv Aarhus Anerkender" den 3. oktober, hvor en række markante Aarhus-initiativer blev hyldet af lokale erhvervs- og kulturfolk.

Erhverv Aarhus bragte denne nyhed fra arrangementet.

Også Morgenavisen Jyllands-Posten bragte en reportage fra arrangementet.