Farver

Aarhus Vand A/S’ farvepalette består af fire primære farver og fire sekundære farver. Farvepaletten siger at Aarhus Vand A/S primært er hvid, sort, grå og mørkeblå – luftig, stilfuld og enkel i sit grundudtryk. Dernæst er Aarhus Vand A/S levende, nærværende og skarp gennem en bevidst og afmålt brug af klar orange, blå, rød og grøn.

I praksis danner de primære farver den grundlæggende tone i virksomhedens kommunikation. Store farveflader fx inderside af omslag, mapper, skiltebaggrunde og biler anvender udelukkende de fire primære farver og de en eller flere af de fire primære farver skal altid være tilstede og dominere i al kommunikation fra Aarhus vand A/S.

De sekundære farver bruges meget afmålt og bevidst som små, klare accenter i kommunikationen, fx som tekstfremhævelser, bullits, citater. De må kun undtagelsesvis anvendes i enten 50% eller 20% hvis det har illustrativt formål. De må ikke anvendes på større flader eller som bundfave i kasser, på skilte eller. De må aldrig stå alene eller komme til at dominere kommunikationen.

Farverne defineres i hhv. CMYK, Pantone og RGB. De tre forskellige sæt af farvekoder skal anvendes, alt efter hvilken opgave der skal løses.Ved særopgaver som fx maling, lakering eller lignende kan det være nødvendigt at konvertere farverne til RAL-farver. Hvis der opstår behov for RAL-farver, må du konsultere din leverandør.

 

Billede af Aarhus Vands farvepalette med primære og sekundære farver