Vi bygger nyt vandværk i Beder

Bederværket bliver en vigtig del af byen – både som leverandør af drikkevand og som et smukt bygningsværk, der bliver anlagt i en park med offentlig adgang.

Vi bygger nyt vandværk i beder - Aarhus Vand årsrapport 2019

Det nye vandværk, som hedder Bederværket, står klar i sommeren 2020 og afløser det nuværende vandværk, der har 50 år på bagen, og ikke længere op til de krav, vi stiller til et moderne vandværk. Bederværket er udstyret med den nyeste teknologi inden for vandproduktion og vil leve op til de højeste krav, der findes, med hensyn til drikkevandssikkerhed.

Vandværket er bygget efter de samme principper som vores seneste værk i Truelsbjerg i det nordlige Aarhus. Her introducerede vi som de første i Danmark et helt lukket og sikkert produktionsapparat blandt andet med vandbeholdertanke i stål over jorden i stedet for underjordiske betontanke, der udgør en potentiel risiko for indtrængen af bakterier og forurening. Et koncept, som efterfølgende har spredt sig til hele landet.

På Bederværket har vi udviklet konceptet yderligere og har stor fokus på innovation - blandt andet i forhold til at skabe et fleksibelt vandværk med minimale driftsomkostninger kombineret med maksimal drikkevandssikkerhed.

Det tidligere vandværk lå bag en indhegning, men det nye bliver en del af byparken i Beder og et åbent område, så man kan kigge ind ad de store ruder, der er i bygningerne og se, hvordan man producerer drikkevand.

Og vi anlægger stier og beplantning rundt om anlægget, så det bliver et attraktivt sted at opholde sig.

Vil du vide mere?

Læs mere om vores øvrige projekter

Hent årsrapporten