Aarhus bliver epicenter for vandteknologi

I efteråret 2019 markerede vi åbningen af Den Danske Vandklynge, der med en fysisk beliggenhed ved vores kommende nye domicil baner vejen for et innovationsmiljø inden for vandteknologi i Aarhus.

Aarhus bliver epicenter for vandteknologi - Årsrapport 2019

Den Danske Vandklynge, der officielt blev sat i søen i oktober 2019, er en national klynge, der arbejder på at udnytte det globale forspring, Danmark har inden for vandområdet. Klyngen skal derfor understøtte dansk vækst og eksport af vandteknologi gennem innovation og teknologiudvikling. Initiativtagerne til klyngen er udover Aarhus Vand virksomhederne Grundfos, Kamstrup, Danfoss, AVK, Systematic og Aarsleff og forsyningsselskaberne Hofor, Biofos og Vandcenter Syd.

Vandklyngen bliver en katalysator for at etablere et innovationsdistrikt for virksomheder, startups og forsknings- og vidensinstitutioner inden for vandteknologi i Aarhus Syd. Inspirationen kommer blandt andet fra lignende innovationsmiljøer i form af Agro Food Park i Aarhus Nord, der har fokus på fødevare-innovation, og fra IT-byen på Katrinebjerg i det centrale Aarhus.

Vi er i Danmark blandt de førende i verden i forhold til at løse verdens vandudfordringer, og mange af de virksomheder og vidensinstitutioner, der er med helt fremme, ligger i Østjylland og tæt på Aarhus. Derfor har det været naturligt at give Vandklyngen en fysisk placering her.

Klyngen er i første omgang placeret hos Aarhus Vand på Gunnar Clausens Vej i Viby, men i forbindelse med, at vi i 2023 samler alle medarbejdere under samme tag i et nyt domicil i området ved Hasselager Allé/Hasselager Centervej i Viby, flytter Vandklyngen med.

Vi ønsker her at skabe et innovationsdistrikt, hvor aktørerne i og omkring Den Danske Vandklynge samles for at udvikle fremtidens løsninger gennem forskning, uddannelse, udvikling, test, demonstration og kommercialisering. Det vil få meget stor betydning for udvikling og eksport af dansk vandteknologi.

Vil du vide mere?

Læs mere om vores øvrige projekter

Hent årsrapporten