Røde brandhaner og blå aftapningsstandere

Læs om røde brandhaner og blå aftapningsstandere . . .

Tilbage til Drikkevand
Jeg vil gerne bruge vand fra en rød brandhane - hvad gør jeg?

Brandhaner anvendes til brandslukning. I særlige tilfælde kan der dog gives tilladelse til kortvarig aftapning fra en brandhane. Du skal både have en tilladelse fra Østjyllands Brandvæsen og en aftale med Aarhus Vand. Vi skal have din ansøgning senest fem dage før du skal bruge hanen.

  • Jeg har endnu ikke tilladelse fra brandvæsenet
    Ring først til Østjyllands Brandvæsen, hvor du spørger om tilladelse til at tappe vand fra en brandhane. Når du har tilladelsen, så skal du udfylde en ansøgning hos Aarhus Vand, som du kan finde her. Husk angivelse af hvor brandhanen er placeret.
  • Jeg har tilladelse fra brandvæsenet, men har ikke ansøgt Aarhus Vand
    Udfyld ansøgningen her på hjemmesiden og send den ind til os sammen med tilladelsen fra brandvæsnet. Vi har en behandlingstid på fem arbejdsdage. Husk at fortælle os hvilken brandhane, du vil bruge, så vi kan montere en vandmålerkasse på den rigtige hane. For at sikre drikkevandskvaliteten, er det Aarhus Vand, der monterer målerkassen på brandhanen.
    Gå til siden med ansøgnignen her.
Jeg vil gerne kunne tappe vand fra en af jeres blå aftapningsstandere - hvad gør jeg?

Inden for Aarhus Vands forsyningsområde er der placeret 12 blå aftapningsstandere til brug for entreprenører og andre der har behov for at fylde spulevogne m.m. Ved aftapning skal der benyttes et særligt mellemstykke, som lejes af Aarhus Vand.

Læs mere blå aftapningsstandere her.

Kundeservice

Mandag - fredag
Kl. 08:00 - 15:00

kunde@aarhusvand.dk

Tlf. 89 47 10 10
Gunnar Clausens Vej 34
8260 Viby J

Driftsvagt hele døgnet

Tlf. 89 47 10 00